A közös gyülekezeti alkalmakon túl szeretünk kisebb csoportokban is találkozni, ahol lehetőségünk van jobban megismerni egymást.

Beszélgetünk kötetlenül, és keresztény életünket meghatározó kérdésekről is, amik foglalkoztatnak bennünket.

Igyekszünk segíteni, bátorítani egymást és imádkozni egymásért, mert mindenkinek az életében vannak nehezebb időszakok, ugyanakkor hálásak vagyunk Istennek, hogy egymáshoz kapcsolódhatunk.

Itt megismerkedhetsz kicsit jobban a házicsoportjainkkal, így talán könnyebben megtalálhatod a hozzád leginkább illőt.

Jelenleg 14 aktív tagja van házikörünknek (7 fiatal házaspár) és kéthetente vasárnap délutánonként (17 órától) szoktunk találkozni valemelyik résztvevő család otthonában.

Mire számíthatsz ha eljössz hozzánk?

Alapvetően három féle alkalmat tartunk:
  1. Van, hogy egy Bibliai szakaszt vizsgálunk meg közelebbről, és azt keressük, hogyan hat az a hétköznapjainkra? Mit tudunk meg Istenről belőle?
  2. Máskor egy-egy keresztény témát feldolgozó könyv alapján beszélgetünk. Korábbi években többször a házasságaink építését fókuszba helyező témájú könyvel haladtunk, jelenleg viszont Rick Warren – A Céltudatos Élet című könyve adja ezeknek az alkalmaknak a vázát.
  3. És van, amikor csak a kötetlen együtt töltött idő a célja a találkozásnak, egy kirándulás, társasjátékozás, vagy valami más megmozdulás keretén belül.

Fontosnak érzem, hogy a fiatal családok megismerjék egymást gyülekezetünkben és megtanuljunk egymás mellé állni imádságban, közösen szolgálni és fejlődni a hitéletünkben. Úgy gondolom hogy ezek az alkalmak különösen alkalmasak ennek megvalósítására.

Ha szívesen eljönnél az egyik alkalmunkra, hogy jobban megismerj minket, akkor jelezd ezt bátran nekünk.

Vezetők: Lombos Andi és Ádám
részletek hamarosan...

A házicsoportunk jelenleg 7 fős. (3 házaspár + 1 fő) és két hetente találkozunk keddenként 18 órától, az otthonunkban.

Mire számíthatsz, ha eljössz hozzánk?

Alapvetően az ige körül zajlanak a beszélgetéseink. Fontosnak tartjuk, hogy egymást bátorítsuk, segítsük és meghallgassuk egymást. Fontosnak tartjuk, hogy Istent minél jobban megismerjük. Jobban tudatosuljon bennünk az, hogy Jézus Krisztus kereszthalála és feltámadása milyen hatással lehet ránk a 21. században. Igyekszünk megérteni a Szentlélek működését, és jelenlétét meglátni az életünkben.

Tudjuk, hogy nem vagyunk tökéletesek és hogy tanulhatunk a hibáinkból. Ha éppen történik velünk valami rossz dolog, vagy rossz érzésünk van valami miatt, az okkal van. Időnként nem tudjuk, hogy miért, de ennek ellenére próbálunk Istenhez és egymáshoz fordulni. Tudjuk, hogy hibáink ellenére szeret minket Isten. Igyekszünk ezt megélni, ha nehéz is. Tudjuk, hogy ez a legjobb dolog, amit tehetünk. Hisszük azt, hogy az életünk minden területére hatással tud lenni Isten, és valódi életre tanít, és felkészít minket. Ezért igyekszünk ezzel a résszel is foglalkozni.

Nyitottak vagyunk kötetlenebb programokra is. Legyen az egy mozi vagy egy kirándulás vagy esetleg egy más szabadidős tevékenység. Nyitottak vagyunk egy kiválasztott könyv elolvasására, és átbeszélésére, vagy akár egy társasjátékos estre is. Nem szeretnénk egy kis dobozba berakni Istent, az Ő terveit, szándékait, lehetőségeit és a vele való élményeket.

Ezek által reményeink szerint megtaláljuk helyünket a városban, gyülekezetben, hitünkben, munkahelyünkben a pozíciót, amelyet Isten jónak lát, és megáld. Amit igaz hittel kérünk, tudjuk jól, hogy Isten megad nekünk a megfelelő időben.

Ha szívesen eljönnél az egyik alkalmunkra, hogy jobban megismerj minket, akkor jelezd ezt bátran nekünk.

részletek hamarosan...